Arbejde Adlers Hus
35 31 12 22

Nyheder

Lokalt spisested bakker op om Arbejde Adlers Aflastning


Restaurant Måltid på Bispebjerg Torv har valgt Arbejde Adlers Hus’ Aflastningsafdeling som deres nye støttesag.
 
Måltid har et skønt koncept: når restauranten sælger vand til deres gæster, går pengene i en indsamlingsbøsse til et lokalt godt formål. Arbejde Adlers Hus er så heldige at være blevet udvalgt som restaurantens nye indsamlingsformål, og vores sparegris er nu klar på plads på disken. Vi vil bruge midlerne til et årskort til Zoologisk Have, så vi kan tage beboerne med ud på dejlige vilde oplevelser i Valby.
 
Tak til Måltid for opbakningen.
 

Stor donation af kunst til Aflastningsafdelingen


16. juni 2018 af Dorte S. Andersen, Centerchef i  Arbejde Adlers Hus

 

Kunst gør os klogere, mere eftertænksomme, nysgerrige. Den inspirerer os gennem farver, motiver, symboler og sætter vores tanker og følelser i gang. Nogle gange blive vi simpelthen bare glade af at se på et kunstværk. Kunst bør derfor være tilgængelige oplevelser for alle. Netop derfor er det rigtigt dejligt for både beboere og medarbejdere, at Arbejde Adlers Hus har modtaget en stor donation af malerier af kunstneren Steen Lorenzen.
 
Steen Lorenzens malerier er hængt op i vores Aflastningsafdeling, hvor vi ved en reception forleden kunne møde og gå i dialog med den gavmilde kunstner. Malerierne - ja selv rammerne - myldrer med prikker, skyer, parasoller, badebolde, striber og mariehøns i alle mulige farver, og de tilfører afdelingen både varme, glæde og morskab.

Arbejde Adlers Hus satser på økologi

 

Vores køkken er aktuelt ved at omlægge til økologi. Målet er at 90% af den mad vi serverer er økologisk. Indtil videre er vintergrøntsager, mælkeprodukter, meltyper, rugbrød, frugt med videre udskiftet med økologiske produkter.  Aktuelt er 20 % af vores kostproduktion økologisk og procenten stiger løbende. Økologien kan smages i maden og gavner også miljøet. Vores omlægning til økologi har indtil videre skånet 328.968 liter af det danske grundvand.

Besøg fra Diakonhøjskolen i Århus

20.  November 2017 af Dorte S. Andersen, Centerchef i  Arbejde Adlers Hus

D. 14. november havde vi  for 3. år i træk besøg af ca. 35 unge førsteårsstuderende fra Diakonhøjskolen i Århus. Besøget var led i den årlige studietur til København, hvor de studerende besøger forskellige sociale og diakonale institutioner. De studerende var interesserede i at høre om husets aktiviteter i aflastningsafdelingen såvel som i værestedet. I oplægget og den efterfølgende debat var det bl.a. fokus på, hvad diakoni har at tilbyde i en verden, hvor værdier som næstekærlighed og anerkendelse af det enkelte menneske har trange kår. 

Desuden fik vi drøftet, hvordan institutioner som vores også har en forpligtelse til at være fortalere for udsatte og marginaliserede medborgere. I den forbindelse fik de præsenteret vores bog ”At komme videre” og en del af drøftelserne tog udgangspunkt i en af de cases, der indgår i bogen.  Alle fik et eksemplar af bogen med hjem til brug for inspiration fremover.

Værestedet Oasen genåbner


20.  November 2017 af Dorte S. Andersen, Centerchef i  Arbejde Adlers Hus

Oasen er netop blevet genåbnet efter en kort periode med begrænset åbningstid. Oasen er åben kl. 10 – 15 alle hverdage og huset servicemedarbejder Charlotte vil være værestedet nye faste holdepunkt.  Allerede nu er Oasen åben for alle - og fra 1. december vil man igen kunne købe dagens ret til 35 kr. Kaffe og te er som sædvanlig gratis.

D. 1. december fejrer vi traditionen tro også julemånedens begyndelse ved at tænde juletræet i atriumgården. Bagefter er der æbleskiver og alkoholfri gløgg til alle i Oasen. Arrangementet er gratis og der er ingen tilmelding.

Vælgermøde i Arbejde Adlers Hus


6.  November 2017 af Dorte S. Andersen, Centerchef i  Arbejde Adlers Hus

Kommunalvalget er lige om hjørnet. Derfor afholdt værestedet Oasen i Arbejde Adlers Hus vælgermøde torsdag d. 2. november. Vælgerne havde mulighed for at gå i dialog med kandidaterne Henrik Nord (Radikale Venstre), Helena Udsen (Alternativet), Helene Forsberg Madsen (Enhedslisten) samt Thomas Warburg (SF).

Unge og ældre vælgere deltog i mødet med fire engagerede politikere, og spørgelysten var stor. Kandidaterne blev blandt andet mødt med spørgsmål om forholdene for psykisk syge og deres pårørende, ensomhed blandt ældre og socialt udsatte, manglen på væresteder og medborgerhuse samt behovet for et fleksibelt og rummeligt arbejdsmarked som kan give alle mulighed for at bidrage i meningsfulde arbejdsfællesskaber. Vi blev klogere på partiernes synspunkter og forhåbentlig mere rustede til at sætte kryds på valgdagen.

Brugernes Bazar 2017


1.  September 2017 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Organisationskonsulent i Landsforeningen Arbejde Adler

I onsdags deltog Arbejde Adler og Ensomme Gamles Værn i fællesskab på Brugernes Bazar 2017.

Bazaren blev traditionen tro afholdt af Rådet for Socialt Udsatte og dets faste samarbejdspartnere, herunder De Hjemløses Landsorganisation (SAND), Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere (LAP) og Brugerforeningen for Aktive Stofbrugere, i Kongens Have i Odense.

På dagen, der varede mellem kl. 10-16, fyldtes pladsen, på trods af et massivt regnvejr, med mange mennesker. De fremmødte havde i mange tilfælde viden om, interesse i eller holdninger til årets tema, som bar titlen; ”Når udsatte bliver gamle” – Hvordan sikrer vi, at socialt udsatte borgere får en god alderdom?

Selve bazarpladsen var indrettet sådan at en stor scene, et stort debattelt og flere mindre telte indeholdende forskellige stande, dannede den fysiske ramme om begivenheden. Det betød at de deltagende i løbet af dagen kunne opleve taler, diskussioner og musik forskellige steder på pladsen.

Deltagerne kunne blandt andet høre åbningstalen fra Børne- og socialminister Mai Mercado, samt sang og musik fra Hjemløsekoret og Rock Nalle Trio. Man havde som deltager også mulighed for at gå rundt til de forskellige stande og medvirke aktivt i uformelle diskussioner og/eller i mere formelle paneldebatter mellem politikere, forskere, hjemløse, handicappede, stofmisbrugere og mange andre af de fremmødte, hvis man ville det.

Ved vores stand i Telt 9 – hvor vi var placeret mellem Socialpædagogisk Landsforening, Center for Social Psyk. Dagtilbud og Danmarks Forsorgsmuseum – kom flere nysgerrige mennesker forbi gennem dagen og så og hørte om vores bazarprojekt – Uerstattelige Øjeblikke.

En del af dem der besøgte os forsynede sig med vores medbragte materialer, og flere af dem fik også informationer om både Arbejde Adlers og Ensomme Gamles Værns tidligere, nuværende og kommende aktiviteter og projekter.

Barzaren lykkedes samlet set med at sætte perspektiver på en god alderdom for udsatte på dagsordenen. 

Når Socialt udsatte bliver gamle


31. august 2017

Livet som socialt udsat er hårdt, når man bliver gammel. Hvis man blive gammel. For et langt liv med sociale belastninger, misbrug, hjemløshed, fattigdom mv. belaster krop og sind voldsomt.

I år satte Brugernes Bazar i Odense d. 30. august heldigvis fokus på de udsatte gamle. I den anledning har direktør i Ensomme Gamles Værn Christine Swane og centerchef i Arbejde Adlers Hus Dorte S. Andersen skrevet en kronik om emnet. Kronikken er bragt i Kristeligt Dagblad d. 29. august og kan læses her.

Et langt og lykkeligt liv?
 

29. juni 2017

Centerchef i Arbejde Adlers Hus, cand. psych. Dorte S. Andersen, har i dag denne artikel i Kristeligt Dagblad. 

Artiklen sætter fokus på, hvordan en urimeligt stram økonomi blandt de mest socialt udsatte har en negativ betydning for de gode og varige relationer mellem mennesker, som et en vigtig faktor for at opnå et langt og lykkeligt liv.

Læs artiklen her


Sommerfest i Oasen


7. juni 2017 af Tina Grevsen, ergoterapeut og aktivitetsmedarbejder i Arbejde Adlers Hus

Den 1. juni blev der traditionen tro holdt sommerfest i Værestedet Oasen – både for beboere i Arbejde Adlers Hus og brugere af Oasen. Til at skyde festen i gang havde vi i år hyret musiker Tom Frederiksen, som med sin guitar og dejlige sangstemme satte liv i Oasen med alt lige fra gamle evergreens over Dansk Top hits til irsk folkemusik. Der blev sunget og klappet med, og der var mange musikønsker, som Tom efterkom på bedste vis.

Derefter blev der serveret en lækker sommermenu, som bestod af to slags kød, hjemmelavet kartoffelsalat, grøn salat samt brød og smør. Til dessert blev der serveret hjemmelavet æblekage. Alle gik glade og feststemte hjem efter en dejlig aften i godt selskab.
 
Hele arrangementet blev i år støttet af ”Byens Puls og Nørrebro Puljen” ved Nørrebro Lokaludvalg. Vi siger mange tak for støtten, som gjorde det muligt at gøre lidt ekstra ud af Sommerfesten, og derved var med til at bakke om ”det gode fællesskab på Nørrebro” for både husets beboere, eksterne brugere af Oasen, samt husets frivillige og fastansatte medarbejdere, der deltog i Sommerfesten.

FRIVILLIGT ARBEJDE DER GIVER MENING

I Værestedet Oasen – Thorsgade 61 på Nørrebro


4. maj 2017
 
Vil du udvikle dine personlige og sociale kompetencer?
Har du lyst til at give af dit overskud til gavn for udsatte mennesker?
Så er det dig vi leder efter!

Vi søger frivillige til vores værested Oasen, der er et åbent og rummeligt tilbud om fællesskab, aktiviteter og samvær alle hverdage i dagtimerne.

Du får:
  • Praksiserfaringer fra et velfungerende værested med søde brugere
  • Viden om socialt udsattes vilkår og virkelighed
  • Sparring og oplæring
  • Masser af positive oplevelser
Vi forventer:
  • Du er stabil og ærlig
  • Du er god til at samarbejde med andre
  • Du kan se en selvstændig værdi i hvert enkelt menneske
Læs mere om frivillighed i Arbejde Adlers Hus her

Arbejde Adlers Hus på besøg på Christiansborg


24. april af Dorte Schiønning Andersen Centerchef Arbejde Adlers Hus

Onsdag den 5. april havde vores aktivitetsleder Tina Grevsen sørget for en rundvisning på Christiansborg for en gruppe fra Arbejde Adlers Hus.  10 personer, beboere i Aflastningen og brugere af værestedet Oasen, deltog i besøget og blev guidet rundt af folketingsmedlem Troels Ravn (S).
 
Rundvisningen omfattede blandt andet omvisning i Vandrehallen med et stop ved de store flotte portrætter af afgåede statsministre, et besøg i Landstingssalen samt et besøg i Folketingssalen under en spørgerunde. Troels Ravn viste også Samtaleværelset frem, et lokale som har en særlig stor betydning for ham, fordi det var der, han ved sit første valg skulle skrive under på, at han ville overholde Grundloven.
 
Han fortalte undervejs på rundvisningen om Christiansborgs historie og der var stor interesse og spørgelyst fra vores beboere og brugere. Desuden fik gruppe også lige lejlighed til at hilse på Mogens Lykketoft.  I det hele taget var besøget en spændende oplevelse, og som en beboer sagde næste dag. : ”Vi fik ikke væltet regeringen, men vi havde da en super tur alligevel”.

Under tryk – men ikke undertrykt!


7. april 2017

Dorte Schiønning Andersen, centerchef i Arbejde Adlers Hus, havde i går denne artikel i Kristeligt Dagblad.
 
Artiklen sætter fokus på, at en misforstået tilgang til positiv tænkning kan afspore forståelsen af, hvad der skal til, for at mennesker kan komme videre efter komplekse sociale problemer.

Læs artiklen her

Besøg fra Askov Efterskole


Den 23. marts af Morten K. Christensen-Hornehøj, Organisationskonsulent i Landsforeningen Arbejde Adler

Onsdag – den 22. marts 2017 – besøgte 18 elever fra Askov efterskoles 10. klasse Arbejde Adlers Hus. Det var den tredje gang, at efterskolen har besøgt os. I løbet af dagen lagde eleverne frivillig arbejde i huset, således at de gennem forskellige opgaver kunne få en mindre smagsprøve på, hvad det vil sige, at arbejde med udsatte mennesker via et civilsamfundsengagement.

Gennem dagen hjalp eleverne med at rengøre hjælpemidler, pudse vinduer, lave påskepynt, lave Pop-Up genbrugstøjsbod (se billederne), lave portrætter af husets brugere og vigtigst af alt have dialog med menneskerne som er i huset.

Det hele kulminerede i en omgang eftermiddagsunderholdning i Oasen, hvor fællessang, sangkonkurrence, tøjfremvisning og eleverne Alberte og Smilla gav husets brugere en på opleveren.

Ny centerchef i Arbejde Adlers Hus

Den 1. januar 2017 er tidligere souschef, Dorte Schiønning Andersen, tiltrådt som centerchef i Arbejde Adlers Hus.

Tidligere fungerende centerchef Torben Larsen fortsætter sin tilknytning til Arbejde Adlers Hus som formand for bestyrelsen med tæt involvering i husets kommende ombygningsproces.

Julefrokost i Oasen

20-12-2016 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Praktikant i Arbejde Adlers Hus

I år afholdt Oasen sin julefrokost torsdag den 15. december. Til arrangementet fik de fremmødte gæster traditionel julefrokostbord med sild, rejer, laks, ribbensteg, frikadeller, æbleflæsk, ost og ris al a mande.

Dagen bøde ydermere på julesange der blev sunget i fællesskab og et julelotteri, hvor de heldige vindere gik hjem med fine gaver. Humøret var højt blandt de fremmødte, som mætte og tilfredse kunne forlade selskabet ud på eftermiddagen.

På gensyn til næste års julefrokost.

Lucia optog i Arbejde Adlers Hus

15-12-2016 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Praktikant i Arbejde Adlers Hus

Tirsdag den 13. december afholdt børn fra Rådmandsgadeskolen det årlige Lucia optog i Arbejde Adlers Hus.

Til stroferne af – Santa Locia og Dejlig er jorden - gik børnene gennem gangene i huset og spredte glæde blandt Aflastningens borgere, E-husets beboere og husets personale. Efter den rørende stund gik gæsterne fra Rådmandsgadeskolen afslutningsvis ind i Oasen, hvor de fik pebernødder, klementiner, saft og en lille gave.

Vi gælder os meget til at se dem igen næste år!
 
Hvad er Lucia?

Sankta Lucia var ifølge sagnet en kristen italiensk jomfru der døde som martyr. Hun fejres hvert år på sin helgendag, den 13. december, også kendt som Luciadagen.

I Norden opstod Luciaritualer som en vestsvensk tradition, for sidenhen at blive etableret i en dansk kontekst. Det første officielle Luciaarrangement i Danmark blev afholdt i Magasin under den tyske besættelse. Efterfølgende er traditionen blevet udbredt til skoler, plejehjem og andre institutioner, hvor et optog – oftest bestående af børn – som regel, går på en lang række med Luciabruden forrest, mens de synger den dertilhørende Santa Lucia sang. 

Juletræstænding i Arbejde Adlers Hus

02-12-2016 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Praktikant i Arbejde Adlers Hus

Det´- sørme - Det´sandt - december. Sådan lød teksten, passende for tiden nu, i December sang fra julekalenderen med navnet "Jul på Slottet", der er blevet sendt i fjernsynet flere gange siden ophavet 1986.

Arbejde Adlers Hus havde igen i år sin juletræstænding den første december, hvor personale, beboere, brugere og lokale borgere var blevet inviteret til at deltage.

Til selve arrangementet, som måtte flyttes fra Atriumgårdem ind i Oasen, grundet regnvej og blæst, blev der sunget julesange, spist æbleskiver og drukket alkoholfri gløgg. Julestemningen i Oasen var god og alle deltagere virkede til at nyde hinandens nærvær.

Julemarked i Arbejde Adlers Hus

17-11-2016 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Praktikant i Arbejde Adlers Hus

Søndag den 13 november 2016 havde Arbejde Adlers Hus besøg af gæster til årets Julemarked.

I ugerne op til selve arrangementet havde frivillige og medarbejdere i Arbejde Adlers Hus kæmpet hårdt for at skabe rammerne for at årets julemarked – der talte ni forskellige boder – kunne blive en god oplevelse for alle de involverede mennesker.

På selve markedsdagen var boderne placeret forskellige steder i stueetagen. I fysioterapien havde huset fået besøg af to eksterne boder, i form af både en skoleklasse fra Rådmandsgade skolen og repræsentanter SOS Børnebyerne. På administrationsgangen blev der via to boder solgt marmelade, karklude, kagemænd mm. I hallen og køkkenet havde henholdsvis en loppebod og en skærsliber deres arbejdsstande. Sidst men ikke mindst havde tre boder fået en plads i Oasen. Disse talte mad- & kageboden, tombolaboden, samt en bod med vores venner fra Roskildehjemmet, der også havde været flittige i ugerne op til julemarkedet.

Dørene til Julemarkedet åbnede klokken 12:00, og allerede efter kort tid var huset fyldt op med glade og interesserede gæster fra nært og fjernt. Mange spurgte med stor entusiasme ind til stedets funktioner og virke, hvorpå borgere, frivillige og medarbejdere kunne bistå med dertilhørende informationer. Da dagen var gået, og klokken var passeret 16:00, havde flere hundrede gæster besøgt markedet.

Dagen var en stor succes, hvor alle de involverede lærte noget om livet i Arbejde Adlers Hus. 

225-timersreglen

07-11-2016 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Praktikant i Arbejde Adlers Hus

Den relativt nye lov kaldet – 225-timersreglen – sætter kontanthjælpsmodtagere ned i økonomisk understøttelse, såfremt de ikke arbejder i 4-5 timer om ugen på almene arbejdsvilkår.

Hvad er 225-timersreglen?

Den 1. april 2016 trådte 225-timersreglen i kraft. Reglen har til formål at regulere adfærden hos integrationsydelsesmodtagere, uddannelseshjælpsmodtagere og kontanthjælpsmodtagere i retning af almen arbejdsmarkedstilknytning. Modtagerne af de nævnte ydelser forventes at påtage sig 6-7 ugers fuldtidsarbejde i løbet af et år, svarende 4-5 timers arbejde om ugen i løbet af 48 uger, såfremt de vil opretholde deres ydelsesniveau fra før april 2016.

Med andre ord forventes det, at kontanthjælpsmodtagere er i stand til at varetage almene arbejdsopgaver, uanset deres unikke og individuelle forudsætninger.

Selve tanken om, at skabe en forbedret kontakt mellem udsatte borgere og arbejdsmarkedet er prisværdig. Paradokset opstår dog imidlertid når socialt og psykisksårbare borgere, der er presset i forvejen, gennem en eventuel økonomisk ressourcefratagelse, forventes at ændre adfærd i retning af almen arbejdstageradfærd. Presset kan i værste fald betyde, at udsatte borgere skubbes længere væk fra den ønsket adfærdsændring og samfundets midte, end før ordningen så dagens lys.

Fremtiden må dog vise, hvad effekten af 225-timersreglen bliver, og hvad borgere som har svært ved denne adfærdsregulering kan gøre for at blive en del af fællesskabet.

Kontanthjælpsloftet

01-11-2016 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Praktikant i Arbejde Adlers Hus

Det nye lovtiltag kaldet – Kontanthjælpsloftet – sætter en øvre grænse for, hvor meget den enkelte borger modtager i økonomisk understøttelse fra det offentlige.

Hvad er kontanthjælp?

Kontanthjælpen kan spores langt tilbage i historien til både oplysningstiden og kirkelige traditioner. Den er en ekstraordinær økonomisk kompensation, der gives til borgere - og familier – som midlertidigt ikke er i stand til selvforsørgelse.

De senere år har medierne fundet nogle eksempler – Fattig-Carina og Dovne-Robert – på mennesker, der har modtaget kontanthjælp i lang tid. Det betyder at danskerne og politikerne har debatteret rimeligheden i det beløb, som den enkelte borger kan modtage i kontanthjælp.

Hvad er Kontanthjælpsloftet?

Den seneste tids debat om kontanthjælpsloftet har resulteret i, at den nuværende regering - Regeringen Lars Løkke Rasmussen – har skabt en grænse for, hvor meget den enkelte borger, der er på kontanthjælp, kan få i ydelser fra det offentlige.

Efter kontanthjælpsloftet trådte i kraft den 1. oktober, har beregninger vist at flere ende 32.000 mennesker reduceres i deres månedlige ydelser.

Landsforeningen Arbejde Adlers formand Torben Larsen mener følgende om kontanthjælpsloftet:

”Loftet er uheldigt af to grundet: For det første skæres der hårdt i hjælpen for tusindvis af i forvejen plagede mennesker, hvilket gør dagligdagen virkelig vanskelig. For det andet sætter det fokus på Kontanthjælpsloftet egentlige formål, nemlig at tvinge udsatte borgere endnu længere ud for samfundets midte”.

Altså kan loftet potentielt forringe sammenhængskraften i samfundet.

Hjemløsedagen

18-10-2016 af Morten K. Christensen-Hornehøj, Praktikant i Arbejde Adlers Hus

Traditionen tro deltog Arbejde Adler i aktiviteterne på Hjemløsedagen 2016.

Bag arrangementet står Foreningen Hjemløsedagen, der er en sammenslutning af en lang række af landets store sociale organisationer.

Temaet på Hjemløsedagen i år hed 'Kom indenfor', hvorfor Rådhuspladsen i København var præget af tre store telte, hvorunder størstedelen af aktiviteterne foregik. Arrangementet var velbesøgt, og de fremmødte kunne blandt andre opleve den legendariske steppeulv Stig Møller og Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper.

Årets hjemløsepris gik til den Aarhusianske ildsjæl Ove Abildgaard, der efter eget udsagn gør noget med hjemløse og ikke for dem.  

I Arbejde Adlers stand deltog nogle andre Ildsjæle, i form af kvinderne fra – De Urokkelige Strikkere – hvis formål er at strikke varmt tøj til udsatte borgere. Gruppen er et frivilligt initiativ, som gennem en kombination af socialt samvær og næstekærlighed skaber både sokker og huer til borgere, der har behovet derfor.

Mange glade og taknemmelige borgere benyttede tilbuddet om at få noget varmt tøj, og det var tydeligt for enhver at glæden og stoltheden over tøjuddelingen også var stor blandt kvinderne fra – De Urokkelige Strikkere – som sjældent har direkte kontakt med deres målgrupper.

Vi – Arbejde Adler – deltog også med oplysningsarbejde, vedrørende både Landsforeningen og Værestedet Oasen mm.

Sensommertur for husets frivillige

07.09.2016 af Dorte S. Andersen

Lørdag d. 3. september inviterede vi traditionen tro vores frivillige på en tur ud i byen – efterfulgt af en god frokost.

I år gik turen til Arbejdermuseet i Rømersgade, hvor vi fik rig mulighed for både at tale om gamle dage, få et indblik i arbejderkulturen og nyde museets smukke og spændende udstillinger. Bagefter nød vi en god frokost i museets hæderkronede restaurant ”Cafe og Ølhalle”.

Når der er langt til de nære

Arbejde Adlers Hus driver værestedet Oasen, et åbent værested som blandt andet søges af mange ensomme mænd og kvinder. Læs souschef Dorte S. Andersens artikel ”Ensomhed. Når der er langt til de nære”, som beskriver, hvordan ensomhed og sygdom kan betyde, at kontakten til et værested kan udgøre hele ens netværk. Artiklen blev bragt i Kristeligt Dagblad mandag d. 8. august 2016

Du kan læse artiklen her.

Pressemeddelelse: Nye boliger i Multihus på Nørrebro

100 nye boliger er på vej centralt på Nørrebro. Projektet udvikles i et samarbejde mellem den selvejende institution Arbejde Adlers Hus og KAB.

Nye boliger med central beliggenhed i København er efterhånden et særsyn. Der har imidlertid åbnet sig en mulighed i en stor ældre ejendom i Thorsgade på Nørrebro, som ejes af Arbejde Adlers Hus. Ejendommen er nedslidt og Arbejde Adlers Hus har valgt en løsning, der kan omdanne huset til en kombination af almene boliger og sociale formål.  ”Vi vil gerne udvikle vores hus til at rumme flere boligtyper og virke integrerende i bydelen. Fra et multihus for socialt udsatte til et multihus for alle”, pointerer Torben Larsen, formand og centerchef i Arbejde Adlers Hus.


Fællesskab på flere planer


I KAB har byggedirektør Rolf Andersson stået i spidsen for udviklingen af såvel Basisboligen som Generationernes byhus. To byggekoncepter, der passer fortrinligt sammen med Arbejde Adlers Hus: ”Planen er at opføre forskellige typer almene boliger, der indgår i et socialt forpligtende fællesskab, som bl.a. er baseret på at tænke bygningsdrift og socialt fællesskab sammen” forklarer han.

De nye almene boliger udformes sådan, at beboerne har mulighed for at skabe deres eget nabofællesskab og samtidig tage del i det større fællesskab i regi af Arbejde Adlers Hus.


Små og store boliger


Projektet vil kombinere nybyggeri med renovering af dele af det gamle hus og omfatte i alt ca. 6.-7.000 etagekvadratmeter. Funktioner og aktiviteter i Arbejde Adlers Hus suppleres af nye boliger. De i alt 100-120 boliger vil rumme en blandet beboerskare, og vil derfor blive opført i forskellige størrelser fra små basisboliger til unge på ca. 30 m2 til større boliger målrettet eksempelvis singlefamilier eller seniorer. I gadeplan vil huset byde på aktivitetscenter og café.


Indflytning i 2018


Arbejde Adlers Hus og KAB arbejder nu videre med at konkretisere byggeprojektet og forventer om alt går vel, at det nye multihus står klar til indflytning i slutningen af 2018.  

Mere information


Arbejde Adlers Hus er en selvejende institution, der driver en række bo-og aktiveringstilbud for socialt udsatte - www.arbejdeadlershus.dk

KAB administrerer ca. 50.000 boliger i Hovedstadsområdet og har bl.a. udviklet Basisboligen og Generationernes Byhus - www.kab-bolig.
Smartphone menu

Nyhedsarkiv
Nyt om Aktiviteter
Aktuelle menuplaner
Kontakt os
Kontakt os på telefon 35 31 12 22
 
Arbejde Adlers Hus | Thorsgade 61 | 2200 København N